Vrabotuvanje.com - Сметководител - Скопје - МЕЛМАКС БМ
Сподели
Tweet
Сподели
Испрати на пријател

Сметководител

Скопје

Рок за пријавување:

 • МЕЛМАКС БМ

Компанијата МЕЛМАКС БМ се занимава со дистрибуција и продажба на материјали за градежништво од земјата и од странство. МЕЛМАКС БМ е основана 1993 година и со своето професионарално работење успева да ја заземе водечката позиција во оваа дејност. Компанијата е лоцирана на две локации дирекција Порта Влае и склад во Визбегово што претставува и диструбутивен центар за испорака на материјали за нашите купувачи.

МЕЛМАКС БМ има потреба од

СМЕТКОВОДИТЕЛ
Локација – Порта Влае - Скопје

 
Потребни квалификации
 • Завршено високо образование од областа на економски науки,
 • Напредни компјутерски вештини и познавање на MS Office пакетот,
 • Познавање на англиски јазик и регионални јазици (вербална и писмена комуникација),
 • Задолжително претходно работно искуство во струката,
 • Солидно познавање и следење измени на домашната законска регулатива и релевантни сметковотствени стандарди,
 • Задолжително поседување уверение за овластен сметководител од Институтот за Сметководители и Овластени Сметководители заверено во Регистарот на сметководители РМ.
 
Работни обврски 
 • Книжење на комплетна финансиска документација,
 • Калкулации ,фактури,пописи,плт,девизни изводи,
 • Комуникација со сите релевантни државни институции,
 • Конфирмации на салда и сложување на аналитички картици со купувачи и добавувачи,
 • Асистирање во припрема на различна документација и координација на работата при разни ревизорски или инспекциски контроли,
 • Изготвување на ДДВ,
 • Изготвување на пресметка на данок на добивка,
 • Изготвување на плата и боледување по потреба,
 • Усогласување на ЕВТ со книговодствена состојба за продавница,
 • Проверка на точноста на почетната и крајна состојба на побарувања и залиха,
 • Пополнување и доставување на статистички извештаи.
 
Способности
 • Лојалност и чесност,
 • Организираност и одговорност,
 • Исполнителност и професионалност,
 • Прецизност и темелност,
 • Aналитичност и уредност,
 • Флексибилност за индивидуално и тимско работење.


Компанијата нуди обука на одбраниот кандидат, редовни месечни примања, одлични услови за работа во средина со амбициозен и професионален тим и можност за континуиран, професионален развој и напредување.

Доколку сте заинтересирани за работната позиција, а воедно ги поседувате горенаведените критериуми ве молиме испратете ја вашата кратка биографија (CV) преку полето Брза Апликација со предмет (subject) Сметководител. 

Брза апликација
Испрати на пријател Принтај

СПОРЕДЕТЕ ЈА ВАШАТА ПЛАТА

Просечната плата во категоријата
Економија, Финансии и Сметководство изнесува 28.521 MKD.

Дознај ја платата за посакуваната позиција според твоите квалификации!

Започни

Vrabotuvanje.com.mk користи колачиња (анг. cookies) за да ви овозможи подобро корисничко искуство. Со продолжување на прегледувањето на страницата се согласувате со употребата на колачиња. Повеќе за тоа можете да прочитате овде