Vrabotuvanje.com - Офицер за сметководство - Скопје - ЕОЅ Матрих
Сподели
Tweet
Сподели
Испрати на пријател

Офицер за сметководство

Скопје

Рок за пријавување:

 • ЕОЅ Матрих

ОФИЦЕР ЗА СМЕТКОВОДСТВО

ул. „Аминта Трети” бр. 1 Скопје

EOS Матрих Македонија е компанија која е дел од ЕОS групацијата - водечки финансиски инвеститор со главна дејност управување со побарувања преку активности на преземање на обезбедени и необезбедени побарувања, контрола и наплата на побарувања, како и активности за меѓународна наплата на побарувања. Нудиме одлична работна атмосфера во интернационална компанија, иновативно опкружување и можност за професионален и личен развој.

Опис на работни задачи

 • Обработка/изработка на влезно-излезни фактури и нивно книжење;
 • Благајничко работење;
 • Подготовка, пресметка и книжење на патни налози;
 • Книжење на денарски и девизни изводи;
 • Евиденција и водење на регистар на ОС;
 • Правење преглед на обврски и налози за плаќање во е-банк;
 • Девизно работење (приливи – одливи)
 • Известување до НБРМ – (НД Обрасци - ВС22);
 • Пресметка на МДБ и ДДВ;
 • Подготовка на барања за потврди за платен данок на задршка (УЈП);
 • Подготовка на барања за ослободување/олеснување при плаќање данок на задршка (УЈП);
 • Подготовка на барања за потврди за резидентност (УЈП);
 • Соработка со годишна ревизија

Потребни квалификации

 • Одлично познавање и работа во PANTHEON
 • Завршено Високо образование (ќе се смета предност);
 • Најмалку 3 годишно работно искуство во областа на финансиите и сметководството
 • Одлично познавање на компјутери и софтверски апликации (MS Office 365 - особено ексел и ворд);
 • Познавање на англиски јазик
 • Поседување на лиценца за Сметководител ќе се смета за предност;
 • Способност за тимска работа
 • Способност за работа со зададени рокови
 
 
Работни денови: од понеделник – петок
Работни часови неделно: 40
Работно време: од 08 – 16 часот

Успешни заедно

Ве повикуваме да аплицирате преку Брзата Апликација со доставувањe на Ваша биографиjа* најдоцна до 12.04.2023 година. Сите пристигнати информации се третираат како строго доверливи.

Ние во ЕОS Матрих Македонија ги валоризираме сите луѓе подеднакво – нeзависно од нивниот пол, националност, етничка припадност, религија, вид на попреченост или политичка ориентација. Би сакале да ги охрабриме сите кандидати да аплицираат за позицијата.

*Пристигнатите биографии ќе се чуваат во рок од 1 година по истек на огласот, освен доколку испраќачот не назначи поинаку. Согласноста за чување на биографија може да се повлече пред истек на наведениот рок од 1 година на маил: mkdpo@eos-matrix.mk

Бенефиции

 • Компетитивна плата и бенефиции
 • Работа во интернационална компанија
 • Можности за хоризонтален и вертикален развој
 • IT опрема
 • Тим билдинг активности
 • Обуки и план за професионален развој

 

Контакт податоци
+389 2 3200 400 | jobs@eos-matrix.mk

 

Брза апликација
Испрати на пријател Принтај

СПОРЕДЕТЕ ЈА ВАШАТА ПЛАТА

Просечната плата во категоријата
Економија, Финансии и Сметководство изнесува 28.521 MKD.

Дознај ја платата за посакуваната позиција според твоите квалификации!

Започни

Vrabotuvanje.com.mk користи колачиња (анг. cookies) за да ви овозможи подобро корисничко искуство. Повеќе информации можете да прочитате овде