Vrabotuvanje.com - Машиноводител на дизел – влечно возило - Куманово - ФЗЦ 11 ОКТОМВРИ А.Д
Сподели
Tweet
Сподели
Испрати на пријател

Машиноводител на дизел – влечно возило

Куманово

Рок за пријавување:

 • ФЗЦ 11 ОКТОМВРИ А.Д

 

ФЗЦ 11 Октомври а.д. од Куманово денеска представува гигант не само во рамките на Р. Македонија и Балканот, туку и многу пошироко, како препознатливо име за производство на електро заварени цевки и профили со висок квалитет.

Фабриката е акционерско друшво со доминантен приватен капитал и има околу илјада вработени, од кои голем дел се акционери. Таа располага со поголем број на производни капацитети за производство на заварени члични цевки и профили скоро од сите видови и големини, како и нивна соодветна антикорозивна заштита, со што се вбројува како еден од најзначајните производители на овие производи во Југоисточна Европа и важи за сигурен партнер со долгогодишна традиција. 

Работна позиција: Машиноводител на дизел – влечно возило 

Работни задачи:

 • управува со дизел –влечно шинско возило  и се грижи за нивно одржување  према   упатство на производувачот 
 • одговорен е за техничка исправност, и  за снабденост со гориво, мазиво и други средства  за  исправно возење 
 • работи на железничка маневра  спрема упатство на диспечер  и е должен  да постапува спрема добиен  распоред  согласно сообраќајни прописи за вршење на железничка маневра 
 • одговорен е за направен  и безбеден  пат за водење за  врема на железничка маневра   и должен е да ги почтува сите сигнали спрема правилник за сигализација  на железница 
 • врши и други работни задачи од својата стручност по налог на претпоставен

 

Потребни квалификации:

 • Кандидати со работно искуство од 3 (три) години на иста позиција   и/или 
 • Кандидати без искуство со завршено  Средно образование - Соообраќајна струка тригодишно или четиригодишно образование ( возоводител или машиновозач за дизел или електрични влечни возила)

 

Личен профил:

 • Тимска работа
 • Желба за учење и напредување во работата
 • Одговорност и прецизност во работењето

 

 

Вашето CV и мотивационо писмо можете да ги испратите преку полето Аплицирај.

Vrabotuvanje.com.mk користи колачиња (анг. cookies) за да ви овозможи подобро корисничко искуство. Со продолжување на прегледувањето на страницата се согласувате со употребата на колачиња. Повеќе за тоа можете да прочитате овде