Vrabotuvanje.com - Проектен координатор - Скопје - ЕКО-СВЕСТ Скопје
Сподели
Tweet
Сподели
Испрати на пријател

Проектен координатор

Скопје

Рок за пријавување:

 • ЕКО-СВЕСТ Скопје
 

Центарот за истражување и информирање за животната средина Еко-свест од Скопје отвoра повик за ангажирање на проектен координатор за спроведување на проектни активности во доменот на енергетиката во период помеѓу декември 2022 и декември 2023 година.

За Еко-свест

Мисијата на Еко-свест е да истражува, информира и делува кон унапредување на јавните политики и навиките за одржливо живеење и заштита на животната средина.

Еко-свест поддржува и поттикнува граѓанска свесност и активно учество и промовира практични решенија во соработка со организации и институции.

Посебни цели и задачи на „Еко-свест“ се:

 • Информирање за потенцијалните негативни влијанија врз животната средина и луѓето;
 • Промовирање на решенија за здрави и одржливи пракси и политики во областа на заштита на животната средина и застапување на истите во процесите на креирање политики;
 • Истражувања и анализи во област на заштитата на животната средина и човековото здравје;
 • Промовирање и застапување за учество на јавноста во процесите на донесување одлуки во област на животната средина и поддршка на заедниците за остварување на ова право;
 • Информирање и едуцирање на јавноста за можните негативни влијанија и начините за спречување и избегнување на истите врз животната средина и човековото здравје особено кај жените, децата и старите лица;
 • Формирање и водење на коалиции и други тела составени од организации, експерти и институции со цел заедничко застапување за заштита на животната средина;
 • Активно учество во постапките на измена и донесување на законски акти во област на заштита на животната средина;
 • Спроведување на посебни активности во областите на:
  • заштита на климата
  • заштита на природата
  • заштита на медиумите на животната средина (воздух, води, почва)
  • одржлив развој на локалните заедници
  • одржлив транспорт
  • одржливи и паметни решенија за енергетскиот систем
  • одржливо управување со отпадот
  • иновации во заштитата на животната средина
  • паметно просторно планирање
  • поддршка на заедниците и активно граѓанство.

ПРОЕКТЕН КООРДИНАТОР

Локација: Скопје

Заинтересираните треба да ги исполнуваат следните посебни услови

 • Основни познавања за работата на Еко-свест и работата во граѓанска организација или фондација;
 • Комплетирано високо образование;
 • Најмалку 3 (три) години работно искуство во оваа проблематика и солидно познавање од раководење на проектен циклус (PCM);
 • Познавање на енергетскиот сектор во земјата и регионот, со акцент на гасот како енергенс;
 • Техничка писменост и капацитет за анализа на технички документи и студии во доменот на енергетиката и заштитата на животната средина;
 • Способност за застапување на позициите на организацијата пред донесувачите на одлуки;
 • Способност за теренска работа со засегнати локални заедници;
 • Одлично познавање на македонски јазик, познавање на англиски јазик е задолжително;
 • Поседување на извонредни комуникациски вештини (за орална и писмена комуникација) и способност за работа под притисок;
 • Искуство со административно и канцелариско работење;
 • Докажана способност да работи со компјутери, пред сè одлично познавање на програмите од пакетот на Microsoft office;
 • Возачка дозвола: Б категорија е пожелна.

Кандидатите/ките треба да ги поседуваат следните општи услови

 • за изразена комуникација (усна и писмена) и презентација;
 • за брзо прифаќање и прилагодување кон нови задачи;
 • за тимска работа во мултикултурно опкружување;
 • за превземање лидерство и предводење на активностите во тимовите;
 • за извршување повеќе задачи истовремено и за испорака во кратки рокови;
 • за уредност и организираност.
 • желба и мотив за работа во граѓанска организација која третира прашања и политики од област на животната средина и граѓанскиот активизам.

Работни задачи и одговорности

 • Кандидатот треба да анализира техничка документација (студии, анализи, извештаи, планови, проекти), закони, стратегии и други документи за потребите на кампањите на организацијата и информациите од овие анализи да ги комуницира со низа засегнати страни- владини тела, локални заедници, граѓански сектор, бизнис сектор и други);
 • Да остварува и одржува контакт со локални заедници каде работи и делува Еко-свест со цел нивна поддршка во заштитата на животната средина;
 • Да остварува и одржува контакт со експерти од различни полиња на делување;
 • Да се обраќа во јавноста преку локалните и националните медиуми за потребите на активностите на Еко-свест;
 • Да спроведува проектни и програмски активности на Еко-свест;
 • Да раководи со проекти, буџети и придружна администрација;
 • Да ги почитува политиките на Еко-свести активно да соработува со персоналот на организацијата.

Работни услови

Неделното работно време е 40 часа. Со избраните кандидати ќе биде потпишан договор за вработување на определено време. Месечната нето плата, согласно политиката за плати е во рамки од 40.000 до 55.000 денари. Конкретната плата на избраниот кандидат/ката ќе биде утврдена при потпишувањето на договорот за вработување.

Начин на пријавување и роковник

Заинтересираните кандидати/тки при пријавувањето треба да достават:

 • Mотивациско писмо (максимум од 1 страна);
 • Професионална биографија во EuropassEUформат;
 • Контакт информации за најмаку три лица/организации кои би можеле да дадат професионална препорака.
 • Пријавувањето се врши преку полето Брза Апликација, а пријавата мора да се наслови со: Пријава за проектен координатор/ка.

Пријавувањето е тековно, а огласот е отворен до пополнување на позицијата.

Еко-свест ќе ги контактира само оние лица кои ќе бидат избрани за тестирање и интервју. Нецелосните и неправилните пријави нема да бидат разгледани. Изборот на кандидатите/ките ќе се изврши врз основа на Законот за работни односи. Еко-свест е рамноправен работодавач и ги почитува различностите.

Брза апликација
Испрати на пријател Принтај

СПОРЕДЕТЕ ЈА ВАШАТА ПЛАТА

Просечната плата во категоријата
Менаџмент изнесува 39.113 MKD.

Дознај ја платата за посакуваната позиција според твоите квалификации!

Започни

Vrabotuvanje.com.mk користи колачиња (анг. cookies) за да ви овозможи подобро корисничко искуство. Повеќе информации можете да прочитате овде